En fördel med bingo är att det är lätt att lära sig reglerna och du kan nästan spela helt automatiskt om du bara har brickor till spelen. Det är avkopplande att man inte hela tiden behöver vara på helspänn.

Vanlig bingo spelas i traditionella bingohallar. Regler kan då variera från plats till plats och det finns alltid en broschyr som förklarar alla regler för den specifika hallen. Det är nästan samma sak med online bingo. Varje bingosajt tillhandahåller exakt regler. Grunderna är alltid de samma och lär du dig dessa så klarar du dig bra.

Vad Kostar en Bingobricka?

Det beror helt på vilken bingohall du är på. Online så kan det variera från 50 öre upp till 1000 kr. Så man kan själv välja precis vilken risk man vill ta och hur mycket pengar man är beredd att förlora.

Hur ser en Bingobricka ut?

En bingobricka har 5×5 nummer och den mellersta rutan har inget nummer. Överst står det alltid B-I-N-G-O och dessa bokstäver sammanför man sen med numren. Då blir det kanske B-5 eller O-20.

Olika Varianter av Bingo

  • Klassisk Bingo – Klassisk bingo eller skandinavisk 75-nummer bingo är nog den mest spelade bingovarianten i Sverige. Spelet pågår till någon har träffat en rad med fem rutor, vågrätt, lodrätt eller diagonalt och ropat BINGO så klart.
  • Variantbingo – Detta är nästan som klassisk bingo men man spelar fem omgångar på samma bricka. Det blir alltså flera del-brickor på en bingobricka. Så fort någon får bingo på första brickan så går man vidare till nästa del-bricka. På bricka två så måste man få två rader för att kunna ropa bingo. Sen fortsätter det så och på sista brickan så måste man fylla hela brickan innan man kan få bingo.
  • Amerikansk Bingo – Den amerikanska varianten av bingo är mycket lik vår klassiska variant. Det är 5×5 rutor och 75 nummerdragningar. Den lilla skillnaden är att den Amerikanska brickan har 24 unika nummer och rutan i mitten räknas som om den redan är markerad från början. Exakta reglerna varierar sen lite från plats till plats precis som i Sverige.

Hur Sätter man in Pengar?

När du har valt ett bingorum som du vill spela på så går du enkelt in i banken och väljer att sätta in pengar. Du kan enkelt överföra pengar från kreditkort eller bankkonto. Sen kan du enkelt köpa brickor för pengarna som du har överfört. Du kan välja att köpa 10 brickor och sen har du kanske bara tid att spela 2 brickor, och då lagras 8 brickor för senare spel. Det går alltså bra att köpa många brickor på en gång.

Hur Vinner man på Klassisk Bingo?

Spelet pågår till dess att någon har fått fem kryss i rad (lodrätt, vågrätt eller diagonalt). Så fort man får det så ska man skrika BINGO. Om du spelar bingo online så slipper du detta då det sköts helt automatiskt (fast jag brukar ändå skrika ut det för känslans skull). Den som får bingo tar hem priset som består av kostnaden för allas brickor som spelar. En liten kostnad tar sajten så man brukar få 95% utbetalt. Ju fler spelare som deltar, desto större blir vinsten men chansen att vinna minska så klart.